Каре в покері – усе про комбінацію

Головна » Каре в покері – усе про комбінацію

Основне завдання під час гри в покер – зібрати найбільш сильну комбінацію серед опонентів за ігровим столом. У кожній роздачі гравці отримують дві кишенькові карти і надалі при розіграші можуть скласти руку певної сили, залежно від того, що вийде на флопі, терні та рівері. У результаті банк забирає той гравець, чия комбінація на шоудауні виявиться сильнішою, ніж в інших учасників роздачі.

Що означає каре в покері

Каре – це комбінація з чотирьох карт однієї цінності. Наприклад чотири дев’ятки або чотири тузи. У випадках, коли каре випадає на дошці, перемагає той гравець, у якого вищий кікер.

каре у покері

Розіграш каре

Коли вдається зібрати дуже сильну комбінацію, не варто радіти раніше часу. Основне завдання – дібрати з опонентів якнайбільше грошей, тому важливо грамотно розіграти свою руку, не поспішаючи пересунути всі свої фішки до центру столу. В даному випадку варто спробувати заманити опонентів у пастку, демонструючи у розіграші слабкість своєї руки. Каре слід розігрувати пасивно, дозволяючи опонентам проявляти агресію на всіх вулицях. Щоб отримати максимальну оплату, немає сенсу рейзити з каре до рівера, будь-які ставки від суперників по роздачі варто колірувати, щоб не налякати їх.

Ситуація може скластися таким чином, що каре зберуть два учасники роздачі. Якщо ви граєте в кеш, у деяких румах можна отримати частку бедбіт джекпоту, програвши з комбінацією каре та вище. У Холдемі таке трапляється дуже рідко, тому навряд чи ви будете частим свідком подібної ситуації. Що стосовно Омахи, ймовірність потрапити в бедбіт ситуацію значно вища, тому що кожен гравець має по чотири карти в руці, тому й шанс зібрати сильну комбінацію зростає.

Шанс каре в покері

Шанси зібрати каре в покері досить малі. За теорією ймовірності, потрапити в каре з флопа маючи кишенькову пару можна лише один раз з 4100 роздач. Існує три варіанти, як зібрати каре в Холдемі, залежно від структури дошки.

  • З кишеньковою парою. Це найбільш оптимальний варіант, який важко прочитати та отримати можливість заплутати опонентів, щоб дібрати по максимуму.

  • Одна карта з руки і три зі столу. Якщо у вас на руках, наприклад, опинився король і на дошці лежить три королі, ваше завдання приховати свою сильну руку і не ставити багато, щоби суперники не позбулися своїх карт завчасно. Часто в такій ситуації гравці за столом не повірять, що у вас є каре і проплатять ставку за збігом.

  • Чотири карти одного рангу на столі. У цій ситуації виграє той, у кого виявиться туз, або будь-яка інша карта, яка буде вище за рангом, ніж п’ята карта дошки, що залишилася, і відповідно старше карти суперника.

Ймовірність каре в покері

Texas Hold'em

Комбінація

Ймовірність зібрати каре

2 різні карти

на флопі 0,17%

кишенькова пара

на флопі 0,25%

сет на флопі

на терні 2%

сет на флопі

до рівера 4%

сет на терні

на рівері 2%

Омаха

Комбінація

Ймовірність зібрати каре

кишенькова пара

на флопі 0,09%

2 кишенькові пари

на флопі 0,17%

сет на флопі

терні 2%

сет на флопі

до рівера 4%

сет на терні

на рівері 4%

Що вище за каре в покері

Незважаючи на те, що каре дуже сильна та досить рідкісна комбінація в покері, вона не є найсильнішою. У ранзі комбінацій за силою каре знаходиться на третьому місці, поступаючись стріт-флешу та роял-флешу.

Стріт-флеш є п’ятьма картами однієї масті, що йдуть один за одним по порядку. Це можуть бути карти як від двійки до шістки, так і наприклад від вісімки до дами.

Роял-флеш – найсильніша комбінація в покері, що означає п’ять карт однієї масті по порядку від десятки до туза. До речі, можливість зібрати флеш рояль 1 до 649740.

Поширені запитання

Це можливо тільки при грі у кеш, та лише у деяких румах. В турнірах програвши каре в каре, або каре у стріт-флеш ви не отримаєте нічого.

Ймовірність що хтось з гравців також зачепився за дошку дуже мала, тому потрібно дуже ретельно підбирати ставку, щоб отримати проплату.

Головний редактор та автор більшості статей на нашому сайті. Покером захоплююся більше 15 років, граю виключно для задоволення. Також цікавлюся ставками на спорт і криптовалютами.

Залишити відповідь