Розбираємо всі вулиці у покері

Головна » Розбираємо всі вулиці у покері

Кожен раунд торгів у покері має своє визначення. Їх прийнято називати вулицями у покері. Вибудовуючи стратегію покеру, потрібно розуміти, як правильно грати в різних ситуаціях на кожній вулиці, щоб максимізувати прибуток.

Назви вулиць у покері

Кола торгів діляться на префлоп та постфлоп. На префлопі гравці ставлять блайнди та проводять перший раунд торгівлі, перш ніж відкриються загальні карти для всіх. На постфлопі можуть бути три вулиці, залежно від ходу роздачі. Це флоп, терн та рівер.

У Техаському Холдемі та Омасі

Для обох різновидів покеру існує однаковий принцип торгів та назви вулиць. Відмінність полягає лише в кількості карт, які гравець отримує на руки на початку роздачі. У Холдемі дилер здає всім по дві кишенькові карти, а в Омасі по чотири. Розберемо детальніше вулиці в покері на прикладі Техаського Холдему.

Префлоп

Перший раунд торгів. Кожен гравець на початку роздачі отримує дві кишенькові карти, після чого ухвалює рішення: скинути їх у пас, колірувати попередню ставку або підвищити. Два гравці за столом роблять обов’язкову ставку: малий та великий блайнд. Гравець на великому блайнді може зіграти чек (безкоштовний перегляд флопу), якщо жоден із учасників роздачі до нього не зіграв через рейз. Після того, як усі ставки за столом зрівняні, дилер роздає карти флопа.

Флоп

вулиця флоп

Друга вулиця торгів у покері. На дошку викладаються три карти, які є спільними для всіх учасників роздачі, після чого всі, хто залишився в грі, повинні сказати своє слово. Першим починає гравець, що сидить ліворуч від баттона і далі дії йдуть за годинниковою стрілкою. На флопі найчастіше визначається основна кількість гравців, які готові продовжити боротьбу за банк, маючи на руках якесь еквіті. На цій вулиці рідко можна побачити виставління в all-in, за винятком турнірних ситуацій, коли один із учасників має невелику кількість блайндів за спиною та готовий прийняти рішення зараз.

Терн

Третя вулиця торгів у покері, з якою можна чітко зрозуміти приблизні шанси руки на перемогу. На терні гравець може посилити своє дро, зловити допер або купити інші необхідні аути. Карта, яка не підходить жодному з учасників роздачі, називається бланком.

Рівер

Четверта вулиця у покері, після якої всі гравці, що залишилися в роздачі, доходять до шоудауну. На рівері будь-яка зібрана комбінація є підсумковою та не має шансів на подальше посилення. Як правило, до рівера в поодиноких випадках доходить більше 2-3 гравців, за винятком ситуацій, коли гравці пасивно розігрують свої руки через те, що не зачепилися за дошку, або один із учасників до останнього приховує сильну комбінацію. Часто рівер може кардинально змінити ситуацію за столом і гравець, будучи фаворитом на попередніх вулицях, опиниться у складній ситуації.

Для кожної вулиці є своя стратегія розіграшу. Наприклад, на флопі найчастіше агресор продовжує гнути свою лінію, навіть якщо не зачепився за дошку, демонструючи таким чином сильну руку. Така ставка називається контбетом і часто дозволяє гравцеві забрати банк без особливого опору, особливо якщо в ньому не більше двох осіб. З кожною наступною картою шанси на посилення руки падають і дія, яка була вигідна на флопі, може втратити сенс на терні чи рівері.

Якщо дозволяють шанси банку. Наприклад, у вас сильне дро, яке при посиленні може дати вам натс.

Насправді таке можна побачити досить часто, це називається відкладений контбет. Як правило, така ставка робиться з сильною рукою.

Агресор. Або якщо гра була пасивною, перший гравець після баттона і далі за годинниковою стрілкою.

Головний редактор та автор більшості статей на нашому сайті. Покером захоплююся більше 15 років, граю виключно для задоволення. Також цікавлюся ставками на спорт і криптовалютами.

Залишити відповідь