Покерного регуляра оштрафували на $750 000

Головна » Покерного регуляра оштрафували на $750 000

Постійний учасник турнірів з високими ставками Ден Шак уклав угоду з Комісією з торгівлі товарними ф’ючерсами на суму 750 000 доларів. Це на 214 000 доларів менше, ніж він виграв на турнірах покеру з грудня. Угода була досягнута після того, як Шака звинуватили у маніпуляції ринком ф’ючерсів на золото та срібло.

ден шак

Угода завершила розслідування Федеральної комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами, “знявши звинувачення CFTC у тому, що Деніел Шак брав участь у підробці, а також у маніпулятивній та обманній схемі на ф’ючерсних ринках золота та срібла,” йдеться у заяві. CFTC.

Шак не визнає жодних правопорушень, але за умовами угоди він також не може заперечувати, що маніпулював ринками золота та срібла “сотні” разів за три роки, починаючи з 2015 року, використовуючи практику “підробки”.

CFTC визначає “підробку” як “розміщення торгових заявок або пропозицій із наміром скасувати їх до виконання” – при торгівлі ф’ючерсними контрактами на золото та срібло на товарній біржі.

У прес-релізі CFTC наведено такі подробиці:

Сотні разів Ден Шак подавав великі замовлення на ф’ючерси на золото або срібло, які він планував скасувати перед виконанням, одночасно розміщуючи замовлення на протилежному боці ринку ф’ючерсів на золото або срібло.

Розміщуючи хибні ордери, Шак свідомо чи з необережності посилав неправдиві сигнали про підвищення попиту чи пропозиції, щоб обманом змусити учасників ринку виконати замовлення на протилежному боці ринку, які він справді хотів виконати.

Такі маніпуляції дозволяли Шаку виконувати замовлення на протилежному боці ринку швидше, за найкращою ціною та/або у більших обсягах, ніж це було б можливо без його втручання.

Шаку також заборонено торгувати сировинними товарами під юрисдикцією CFTC.

Це не перший випадок, коли CFTC звинувачує Шака у маніпулюванні ринком.

У 2013 році CFTC оштрафувала Шака та його керуючі компанії на 400 000 доларів за спробу маніпулювати ф’ючерсними контрактами на сиру нафту Light Sweet на Нью-Йоркській товарній біржі у 2008 році. Йому також було накладено довічну заборону на торгівлю нафтою та заборону на торгівлю будь-якими товарами, регульованими CFTC, терміном на два роки.

2015 року федеральний суддя зобов’язав Шака виплатити ще 100 000 доларів за порушення цієї заборони.

Коментар Шака

“Хоча я впевнений, що міг би виграти в суді, я вирішив, що правильне рішення для мене та моєї родини — врегулювати це питання без визнання провини, щоб уникнути часу, витрат та відволікань, пов’язаних із тривалими судовими розглядами”.

В рамках цього врегулювання CFTC вимагала, щоб я не спростовував їх звинувачення, але й не визнавав їх. Я був активним трейдером, який здійснював мільйони угод щорічно, і звинувачення CFTC стосуються лише невеликої частини угод, які, як передбачається, відбулися з 2015 до 2018 року.

Після 45 років успішної роботи на біржах та майже дворічного періоду на пенсії, я вирішив залишити це питання позаду, зайнятися іншими справами та уникнути судових витрат, які можуть перевищити суму, яку я заплатив у рамках врегулювання.”

Головний редактор та автор більшості статей на нашому сайті. Покером захоплююся більше 15 років, граю виключно для задоволення. Також цікавлюся ставками на спорт і криптовалютами.

Залишити відповідь