Флеш рояль – докладна інформація про комбінацію.

Головна » Флеш рояль – докладна інформація про комбінацію.

Що таке флеш рояль?

Навіть ті, хто ніколи не грали в покер, чули про цей термін у світі азартних ігор. Флеш-рояль – це один з видів стріт-флешу, який є найрідкіснішим і найсильнішою комбінацією у покері. Вона складається з п’яти найвищих карт однієї масті, починаючи з десятки і закінчуючи тузом, і завжди гарантує гравцеві перемогу. На англійській мові ця комбінація відома як “royal flush” або “flush royal”.

флеш рояль

Ймовірніть зібрати флеш рояль

Враховуючи комбінаторику, існує лише чотири можливі сполучення карт для флеш-роялю – Туз, Валет, Дама, Король і Десятка кожної масті. Якщо врахувати загальну кількість можливих комбінацій, ймовірність випадіння флеш-роялю в покері становить 0.00015%.

Ймовірніть флеш роялю у Холдемі

У Холдемі можна скласти комбінацію трьома способами. Перший – з двох кишенькових карт і трьох на столі, другий – з однієї руки та чотирьох на дошці, останній – всі карти складаються зі спільних карт. Перший варіант надає найбільше можливостей для складання комбінації.

Стадія

Умови

Ймовірність

Префлоп

Два одномастні бродвеї

0.0008%

Флоп

Є чотири карти з п’яти

2% на терні та 4% на рівері

Терн

Потрібен 1 аут

2% на рівері

Ймовірніть флеш роялю у Омасі

Отримати готову комбінацію в Омасі можна лише за допомогою двох кишенькових карт і трьох карт на дошці. Ймовірності незначно вищі, ніж у Холдемі. На префлопі шанс становить 0.001% з двома відповідними картами і 0.002% з чотирма. Якщо гравець отримує дро на флопі, ймовірність складає 2% на терні та 4.5% на рівері. На терні гравець має можливість отримати потрібну карту на рівері з ймовірністю 2%.

Граючи в онлайн покер-румах ймовірність зібрати рояль флеш набагато вище, ніж в офлайн покері, так як в онлайні ви швидше награєте дистанцію.

Як грати з флеш рояль

Отримати комбінацію флеш рояль у покері та забрати великий банк — завдання непросте. У тактиці розіграшу комбінацій у покері майже завжди є залежність — чим сильніший розклад, тим тайтовіше його потрібно розігрувати. Зібрати флеш рояль у роздачі — те саме, що виграти джекпот. Тому, навіть побачивши агресію на флопі з готовою для данної комбінаціі дошкою, ваш супротивник припустить наявність сильного флешу, але навряд чи він вирішить, що ви зібрали флеш рояль.

Найвідоміші випадки у турнірах

Ми вже з’ясували, що шанси зібрати флеш рояль вкрай малі, але ще менше ймовірність того, що суперник заплатить ставку: для цього йому потрібно мати дуже сильну комбінацію. Зазвичай, коли зіткнуться дві дуже сильні руки, обидва гравці впевнені у своїй перемозі, тому такі ситуації завжди напружені і емоційні.

Щоб отримати хороші виплати з рояль флешу, потрібна ще удача.

Декілька роздач з рояль флешем потрапило в об’єктиви телекамер.

Рятівний рівер

У 2010 році, під час Північноамериканського туру, чемпіон світу 2003 року Кріс Манімейкер опинився на межі виліту з турніру з внеском $25,000. На великому блайнді він отримав хрести A-K, але у його опонента, відомого професіонала Джейсона Мерсьє, була пара королів.

Обидва гравці пішли в олл-ін ще до роздачі флопу, і шанси Манімейкера на виживання становили приблизно 33%.

На столі з’явилися карти 10-3-J, з двома хрестами: Крісу не вистачало лише однієї хрестової карти або дами, щоб зібрати необхідний йому стріт або флеш. Проте доля була на його боці: Манімейкер отримав і те, й інше, та зібрав дуже рідкий — рояль флеш, і здобув перемогу.

флеш рояль Кріс Манімейкер проти Мерьсє

Болісний пас

Роздача між трьома гравцями, в одного з яких був флеш-рояль, відбулася на головному турнірі серії PokerStars на Карибах.

З 928 учасників залишилося близько 30: усі вони вже забезпечили собі щонайменше$15,000 прибутку. Втім, розіграш основної частини грошей був ще попереду: переможець отримав $728,325.

На флопі Q-8-4 (дві хрести) британець Філіп Макаллістер отримав кол своєї ставки від двох гравців. На терні прийшов король черви, і він продовжив свою агресію, але отримав олл-ін від француза Пауля Тедескі. Третій суперник, чилієць Фабіан Раба, також не збирався викидати. Філіп зрівняв ставки.

Рівером дилер поклав червового туза і Макаллістер пішов олл-ін, при цьому він мав найбільше фішок. Чилієць явно не очікував такого розвитку подій: він думав більше п’яти хвилин, розмірковував вголос і помітно нервував, але в результаті знайшов сили викинути карти в пас.

Маккалістер відкрив рояль флеш, у його суперника виявилися три дами. Чилійський гравець радісно скрикнув: судячи з усього, у нього була дуже сильна рука.

Нещасливе каре тузів

Ще більш неймовірна ситуація сталася у головному турнірі Світової серії 2008 року: зіткнулися рояль флеш та каре!

Вже на флопі японець Мотоюкі Мабучі отримав сет тузів на флопі А-9-Q різних мастей і почував себе цілком упевнено. Його суперник, американець Джастін Філліпс, не мав навіть збігу з бубновими K-J, проте терн і рівер принесли йому флеш рояль.

рояль флеш проти каре на wsop 2008

Японський гравець зробив ставку на рівері, отримав у відповідь рейз і відразу штовхнув усі свої фішки в центр столу. Яке ж було його здивування, коли він побачив, що програв рояль флешу!

Коментатор також були шоковані, а один із них зауважив, що шанси гравців на подібну ситуацію дорівнюють 1 випадку з 27 мільярдів.

Поширені запитання

Флеш-рояль є найсильнішою комбінацією у покері.

Залежно від дисципліни, вулиці та складу стартової руки шанси варіюються від 0.0015% до 4.5%.

Головний редактор та автор більшості статей на нашому сайті. Покером захоплююся більше 15 років, граю виключно для задоволення. Також цікавлюся ставками на спорт і криптовалютами.

1 відповідь для “Флеш рояль – докладна інформація про комбінацію.”

Залишити відповідь